zondag, november 05, 2006

Toerist in eigen land (2) - Museumn8

Afgelopen nacht voor het eerst de museumnacht bezocht. Een overweldigend groot aanbod en eigenlijk maar weinig tijd leidden ons naar de volgende lokaties:

1)Het Bijbels Museum; alwaar engelen heerlijke champagne schonken, uiteraard VOORDAT wij er waren.Het begrip godsdienstoorlog kreeg een nieuwe betekenis na het zien van oorlogsengelen in een soort glazen kerstballen. En het hoogtepunt van dit museum was toch wel een zelfgemaakte suikerspin.



2)Het Allard Pierson Museum; alwaar je een mystery tour kon volgen en op zoek moest naar een moordenaar.
Geweldig mooie collectie potjes, schaaltjes en anderssoortige voorwerpen uit heel vroeger tijden, op een mooie manier gedisplayed.

3)De Nieuwe Kerk; die in aanloop naar de komende tentoonstelling over Istanbul omgebouwd was tot een Turkse loungebar met lekker hapjes en drankjes. Althans, dat stond beschreven in het museumn8 gidsje. Teleurstelling van de avond; geen turkse harem lounge sfeer te bekennen. De culinaire verrassingen waren ook minimaal en beneden de verwachting, al was de knalgroene (ja KNALgroene) thee wel een aparte en lekker ervaring!

Ondanks een beetje teleurstellend gevoel na afloop, wat samenhing met keuze van de musea en toch ook een zekere mate van niet goed genoeg voorbereid zijn toch zeker vatbaar voor herhaling. Advies: neem een fiets mee zodat je snel van plek naar plek kunt en niet veel kostbare tijd kwijt bent met wachten op het gratis speciale vervoer wat er die avond is voor alle bezoekers (leuk met de boot door de grachten bijvoorbeeld). Of kies iets uit met een live optreden. Echt museumbezoek is op deze avond bijna niet mogelijk; het is meer een sociaal gebeuren (gezien het hoge aantal studentikoze jongens en meisjes overal) dan dat je even lekker wat dingetjes kan gaan bekijken. Wel goede sfeer overal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey - cool - we do have this concept of the Night of the museumms too here! Looks like you had a great time!